Runde 2 gjennomført

Søndag 19. januar hadde nok en gang 23 førere tatt turen for å delta i Minicupen, åtte av disse nye fra første løp, hvorav igjen noen av disse var løpsdebutanter. Løpet ble holdt på GTL RC-klubb sitt anlegg på gamle Bondelia VGS.

Fra det første løpet var også en ny klubb representert. Arne Gunnar Bruun og Kenneth Andersen fra Hadeland RC-senter hadde tatt turen til Gjøvik for sitt første løp, ellers var Hønefoss, Valdres, Gjøvik og Lørenskog representert som i første løp.

Banen åpnet 9:00, og første heat startet to timer senere etter at de fleste hadde fått (i det minste gjort et forsøk) banen inn på hjernebarken og i fingrene. Det var fem kvalifiseringsgrupper som ble satt opp på bakgrunn av forrige løps resultater, slik at nivåforskjellene i hver gruppe skulle bli så liten som mulig. Dette kom også til syne i finalene der det var forholdsvis lite omrokeringer fra kvalgruppene.

Etter to heat i D-finalen var kampen om seier mellom Felix Torsteinsen fra vertsklubben og debutanten Arne Gunnar fra Hadeland RCS. Etter et tidlig brudd for Felix kunne Arne Gunnar kjøre inn til sin andre finaleseier, men ikke helt uten kamp. Det ble flere dueller med Henning Stavnhaugen underveis i finalen, som endte tre runder bak og tok tredjeplassen i D-finalen.

I C-finalen gjorde Espen Myhre fra Valdres rent bord ved å vinne alle finaleheatene. Det samme gjorde totningen Espen Juven i B-finalen, med kjøring som kunne hevdet seg godt i A-finalen. I sistnevnte finale fant man de samme førerne som i forrige løp, denne gang gjorde Tore Skarsethstuen fra Lørenskog rent bord med rimelig feilfri kjøring, tett fulgt av Jonas B. Ramsrud i alle finalene. I kampen om tredjeplassen trakk Roy Bråten til slutt det lengste strået etter at John Henning Østbye måtte gi opp kampen etter problemer med bilen.

Resultater fra løpet og sammenlagtresultater er å finne her.

Dette innlegget ble publisert i Løpsrapport. Bokmerk permalenken.