Ny leder etter tredje runde

Midlertidig bane var for anledningen bygget på Glassheim, Jevnaker, i lånt lokale av The Untouchables Hard Rock Club. Det lå an til å bli rekordmange deltakere, men da registreringen var gjennomført var det også denne runden 23 startende i likhet med de to tidligere rundene.

Sterkest vekst blant deltakerne var det arrangørklubben som hadde. Hønefoss RC-klubb økte antall deltakere i cupen med 133%, mens Hadeland RC-senter hadde en økning på 50% blant sine medlemmer. På plass var også cupens hovedsponsor, RC Land, som stilte med egen salgsstand.

Klokka 9 åpnet dørene, og deltakere fra Valdres, Gol, Hadeland, Hønefoss, Gjøvikregionen og Lørenskog var etter hvert på plass. Første kvalifiseringsheat ble kjørt klokka 11, og drøye tre og en halv time senere var dagens TQ klar. Ingen kjørte raskere enn Roy Bråten i løpet av 8 minutter som et kvalifiseringsheat varte, dermed ble det han som startet i første startspor i A-finalen.

I D-finalen var det debutanten fra Hønefoss, Erik Gabrielsen som dro i land seieren etter en jevn fight med Nils Anders Nordbyhagen. C-finalen startet på verst tenkelig måte for Espen Juven, med brudd allerede etter fire runder. I de to siste finalene gikk det derimot langt bedre, og med seier der ble det seier totalt i C-finalen, med nykommer og vinner av første finaleheat, Frank Paulsrud, på plassen bak.

B-finalen ble et oppgjør mellom Hønefoss og GTL, representert med henholdvis fire og to førere. André Røine kjørte inn til en klar seier i første finaleheat, men fikk problemer i det andre. Dermed var det stor spenning i ei veldig jevn gruppe om hvem som skulle stikke av med seieren. André kom tilbake og vant B-finalen foran Jon Rikard Sandum.

Det skulle bli spennende også i A-finalen. Roy Bråten som startet i pole pisition klarte å holde unna i første finaleheat, men i andre finaleheat ble det langt jevnere. Etter drøye åtte minutters kniving kunne allikevel Roy kjøre inn til seier i Minicupens tredje runde, et par tideler foran Jonas B. Ramsrud. Tore Skarsethstuen som vant de to første rundene, endte denne gangen på femteplass. Dermed tar Roy over teten, og vi får en spennende avslutning på cupen der det nå skiller kun ett poeng på de tre beste, med John Henning Østbye like bak.

Med fem nye deltakere denne runden, er deltakerstatistikken etter runde tre slik:
– 23 har stilt til start på alle løpene.
– 36 forskjellige førere har deltatt, hvorav 13 har deltatt på alle løpene, og 20 på to løp.