Knallåpning på Minicupen 2014/2015

Så mange som 37 førere var  påmeldt til den første runden, og da registreringa var gjennomført var det 36 førere klare til start. Til sammenlikning var det totalt 38 forskjellige deltakere i forrige sesong.

//media.honefossrc-klubb.no/#!album-10

Cupens deltakere kommer fra et stadig større geografisk område, og aldersspennet denne gangen var fra 8 til 71 år, deriblant tre generasjoner fra samme familie. Det ble kjørt sju kvalifiseringsgrupper og A-F finaler med seks førere i hver. På grunn av det store antallet deltakere ble kvalifiseringsomgangene kjørt på 6 minutter, mens finalene ble kjørt på 8 minutter som tidligere. Stedet for anledningen var Hønefoss Bowlingsenter, hvor Hønefoss RC-klubb har sin innendørs teppebane.

Magnus Medalen satte tidlig standarden, ved å bli førstemann under 9 sekunder på runden, og satt igjen som TQ etter første kvalifiseringsrunde. Klubbkamerat fra Drammen, Fredrik Håvardsrud, tok over TQ etter andre runde, men i toppen var det tett, og det var flere potensielle til å ta det gjeveste startsporet i den siste runden. Ingen hadde like mye fart i bilen som Magnus, og som fortsatt den eneste som klarte rundetider under 9-tallet, samt eneste med 39 runder i kvalifiseringa, tok han tilbake TQ-tittelen. Like bak og resten av det som skulle danne A-finalen fulgte Fredrik, Tore Skarsethstuen og Jonas B. Ramsrud med 38 runder, og Kenneth Bjørge og Roy Bråten med 37 runder. Dette var første gangen noen deltok med M06 i Minicupen, og Kenneth fikk bevist at det også går an å kjøre fort med bakhjulsdrift med femte beste kvalifiseringstid.

Med 36 deltakere og seks i hver finale, ble det mange tette fighter om seirene i de seks finalene. Etter en litt dårlig start, var det Toni Dehne fra vertsklubben som tok seiren i F-finalen. Seieren i E-finalen gikk til Larvik og Fank L. Clementz. D-finalen hadde flere potensielle vinnere før siste finalerunde, men det var Magnus Lyftingsmo fra GTL RC-klubb som til slutt dro i land seieren etter en lang fight med Danny Kwiatkowski og Lars Tveter.

I C-finalen var det også tre potensielle vinnere før den siste runden. Ronny Henden fra Drammen fikk godt fart på bilen i det siste heatet, og kjørte inn som vinner av finalen. B-finalen bød på lite spenning. Her hadde cupens kanskje mest rutinerte fører, Smallsizemannen Martin Sørlie, funnet tilbake til M-chassis formen fra gamle dager, og gjorde rent bord med seier i alle finalerundene, med forbedringer for hver finalerunde.

Tross tette dueller, ble seieren i A-finalen avgjort etter etter de to første finalerundene. Magnus taklet ikke helt presset fra første startspor, og når Fredrik da kjørte nærmest feilfritt og tok seieren i begge de første finalerundene, var vinneren av den første cuprunden allerede avgjort. Plassene bak var derimot ikke avgjort. Magnus hadde et godt grep om andreplassen, men dersom Jonas vant siste finalen ville han ta over andreplassen. Slik gikk det ikke. Litt for ivrig ble det for mange feil på Jonas, det samme ble det på Fredrik tross kjøring uten press, mens Tore tok opp kampen med Magnus om den siste finaleseieren. Magnus holdt unna og sikret seg med seieren andreplassen totalt, mens Tore gikk forbi Jonas og tok tredjeplassen på samme poengsum, men bedre beste plassering. Femteplassen tok Roy, mens Kenneth og A-finalens eneste bil med bakhjulsdrift endte på sjetteplass.

Alle resultater fra den første cuprunden er å finne her.

Neste runde går på Gran hos Hadeland RC-klubb søndag 2. november. Velkommen tilbake!