Oppdatert regelverk for 2015/2016 sesongen

Arrangørkomiteen har blitt enige om et nytt regelverk som er publisert på regelsiden. Endringene består av noen innstramminger, inkludert en egen liste med tillatte karosserier, samt innføring av et børsteløst alternativ og Sport Tuned som et alternativ til Torque Tuned da tilgjengeligheten på denne var til tider begrenset forrige sesong.

Det børsteløse alternativet er Hobbywing EZrun 13T motorkombo med 35A ESC og programmeringskort, som nå er å få kjøpt hos Mekonomen Hønefoss for 750,-. Dette er samme motorkombo som ble brukt for noen år tilbake, og som har blitt brukt i flere år blant annet i Australia. Motorkomboen kommer plug and play med Tamiya-kontakt, og ESC har noen programmeringsmuligheter som justerbar LVC, bremser, drag brake og punch. Motoren er en 380-motor med kjølefinner, slik at den har samme utvendige størrelse som en 540-motor. Temperaturen på motoren ligger vesentlig lavere enn med Torque Tuned, og vifte er i de fleste tilfeller ikke nødvendig. Ytelsen ligger litt over Torque Tuned, og er maks av hva som er fornuftig og mulig å utnytte på de mindre banene vi kjører på i cupen, samt at den gir litt mer fart og spenning på større innendørsbaner og utendørsbaner. Med det så håper vi at fokuset på hastighetsforskjeller, rullemotstand og motorer med forskjellig ytelse blir minimalisert.

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.