Om cupen

Formålet med cupen er å skape et godt miljø mellom klubbene, bidra til rekruttering og gi nye førere et hyggelig og morsomt møte med løpskjøring, og i tillegg noen kjærkomne kroner i klubbkassene. Mekonomen Hønefoss er cupens samarbeidspartner, og selger M-chassis og relevante deler og utstyr.

Cupen ble startet i 2013 som et samarbeid mellom Valdres Modellbilklubb, GTL RC-klubb, Hadeland RC-senter, og Hønefoss RC-klubb. Det ble kjørt fem runder i cupen, som startet og avsluttet i Valdres, og hadde totalt 38 deltakere fra syv klubber.

I 2014/2015-sesongen ble det en liten endring i arrangørklubber. Ut gikk Valdres og Hadeland RC-senter, og inn kom Hadeland RC-klubb, Drammen RC-klubb og Larvik RC-klubb. Antall runder ble økt til seks, og åpningen og finalen ble kjørt i Hønefoss. Antall deltakere økte til 74, fordelt på 14 klubber fra store deler av Sør-Norge.

Foran 2015/2016 sesongen kom Hobbywing inn som en samarbeidspartner, og leverer den eneste tillatte børsteløse motorkomboen (i 2017 er reglene under revidering). Det ble arrangert fem runder av cupen, med Hallingdal MBK som en nykommer blant arrangørene, mens Hønefoss og Drammen arrangerte de andre rundene. Da Hønefoss (og enkelte andre klubber) mistet lokalene sine vinteren 2016/2017 ble cupen avlyst. Høsten 2017 er cupen i gang igjen, om enn i noe mindre skala enn foregående sesonger.

Vinneren av hvert løp får 75 poeng, 74 poeng til nummer to, 73 til nummer tre osv.. Dersom noen til slutt ender opp på samme poengsum, er det resultatet i den siste runden som vil avgjøre. Underveis vil det kun være premiering sporadisk (juniorer og debutanter prioriteres), men på finaleløpet vil alle som deltar være med i trekningen av premier, med like god mulighet for å vinne uansett hvilken sammenlagtplassering man har fått. Det vil være pokaler til topp 3 i cupen, og til noen som har utmerket seg i løpet av sesongen.