Om cupen

Formålet med cupen er å skape et godt miljø mellom klubbene, bidra til rekruttering og gi nye førere et hyggelig og morsomt møte med løpskjøring, og i tillegg noen kjærkomne kroner i klubbkassene. Mekonomen Hønefoss er cupens samarbeidspartner, og selger M-chassis og relevante deler og utstyr.

Cupen ble startet i 2013 som et samarbeid mellom Valdres Modellbilklubb, GTL RC-klubb, Hadeland RC-senter, og Hønefoss RC-klubb. Det ble kjørt fem runder i cupen, som startet og avsluttet i Valdres, og hadde totalt 38 deltakere fra syv klubber. Her var det Tore Skarsethstuen som vant cupen, foran Jonas B. Ramsrud og John Henning Østbye.

I 2014/2015-sesongen ble det en liten endring i arrangørklubber. Ut gikk Valdres og Hadeland RC-senter, og inn kom Hadeland RC-klubb, Drammen RC-klubb og Larvik RC-klubb. Antall runder ble økt til seks, og åpningen og finalen ble kjørt i Hønefoss. Antall deltakere økte til 74, fordelt på 14 klubber fra store deler av Sør-Norge. Fredrik Håvardsrud gikk seirende ut av cupen, foran Magnus Medalen og Jonas B. Ramsrud.

Foran 2015/2016 sesongen kom Hobbywing inn som en samarbeidspartner, og leverte den eneste tillatte børsteløse motorkomboen (i forkant av 2017-sesongen ble reglene revidert). Det ble arrangert fem runder av cupen, med Hallingdal MBK som en nykommer blant arrangørene, mens Hønefoss og Drammen arrangerte de andre rundene. 62 personer fra 11 klubber deltok i Minicupen denne vinteren, og det ble omsider Jonas B. Ramsrud som klatret til topps, foran Lars Ivar Rønning og Thomas Teigen, og med det gjorde arrangørklubben rent bord i cupen. Da Hønefoss (og enkelte andre klubber) mistet lokalene sine vinteren 2016/2017 ble cupen avlyst.

Høsten 2017 gjenoppstod cupen, dog i en litt annen variant der alle de fem rundene ble kjørt hos Hønefoss RC-klubb. Det var Jonas B. Ramsrud som stakk av med seieren sammenlagt i den fjerde sesongen etter å ha blitt TQ og vunnet alle rundene. Totningen Kenneth Bjørge tok andreplassen, foran arrangørklubbens leder Øyvind Johannessen som kompletterte pallen med en tredjeplass. 19 personer fra tre klubber deltok denne høsten.

I januar 2018 startet den femte sesongen av cupen, og formel 1 ble tatt med som supportklasse, og etter hvert også 1:12 track. Nok en gang var det Jonas som vant sammenlagt, mens Thomas Teigen sikret andreplassen og Øyvind fulgte opp med nok en tredjeplass. Totalt deltok 26 personer fra fem klubber, og alle rundene ble kjørt på Låven Raceway.

Oktober 2018 startet den sjette sesongen av Minicupen, og nå ble 1:12 oppgradert fra support til cupklasse. Som året før ble det kjørte to runder av cupen denne vinteren, en før nyttår og en etter, med alle rundene på Hønefoss. I M-chassis på høsten var det Jonas som stakk med seieren, foran Thomas og Marius. Totalt 23 deltok, fordelt på fem klubber. Den første til å vinne 1:12 klassen ble Rune Karlsen, foran André Røine og Martin E Iversen. I denne klassen deltok syv stykker fra fem klubber.

Interessen for denne klassen var derimot noe laber, slik at den i 2019-sesongen er tilbake som supportklasse.

Vinneren av hvert løp får 75 poeng, 74 poeng til nummer to, 73 til nummer tre osv.. Dersom noen til slutt ender opp på samme poengsum, er det resultatet i den siste runden som vil avgjøre. Det vil i hovedsak kun være premiering på finalen.