Om cupen

Formålet med cupen er å skape et godt miljø mellom klubbene, bidra til rekruttering og gi nye førere et hyggelig og morsomt møte med løpskjøring, og i tillegg noen kjærkomne kroner i klubbkassene. Mekonomen Hønefoss er cupens samarbeidspartner, og selger M-chassis og relevante deler og utstyr.

Cupen ble startet i 2013 som et samarbeid mellom Valdres Modellbilklubb, GTL RC-klubb, Hadeland RC-senter, og Hønefoss RC-klubb. Det ble kjørt fem runder i cupen, som startet og avsluttet i Valdres, og hadde totalt 38 deltakere fra syv klubber. Her var det Tore Skarsethstuen som vant cupen, foran Jonas B. Ramsrud og John Henning Østbye.

I 2014/2015-sesongen ble det en liten endring i arrangørklubber. Ut gikk Valdres og Hadeland RC-senter, og inn kom Hadeland RC-klubb, Drammen RC-klubb og Larvik RC-klubb. Antall runder ble økt til seks, og åpningen og finalen ble kjørt i Hønefoss. Antall deltakere økte til 74, fordelt på 14 klubber fra store deler av Sør-Norge. Fredrik Håvardsrud gikk seirende ut av cupen, foran Magnus Medalen og Jonas B. Ramsrud.

Foran 2015/2016 sesongen kom Hobbywing inn som en samarbeidspartner, og leverer den eneste tillatte børsteløse motorkomboen (i forkant av 2017-sesongen ble reglene revidert). Det ble arrangert fem runder av cupen, med Hallingdal MBK som en nykommer blant arrangørene, mens Hønefoss og Drammen arrangerte de andre rundene. Dette året klatret Jonas B. Ramsrud omsider til topps, foran Lars Ivar Rønning og Thomas Teigen, og med det gjorde arrangørklubben rent bord i cupen. Da Hønefoss (og enkelte andre klubber) mistet lokalene sine vinteren 2016/2017 ble cupen avlyst.

Høsten 2017 gikk den fjerde sesongen av Minicupen. Alle fem rundene ble kjørt hos Hønefoss RC-klubb, og det var Jonas B. Ramsrud som stakk av med seieren sammenlagt etter å ha blitt TQ og vunnet alle rundene. Totningen Kenneth Bjørge tok andreplassen, foran arrangørklubbens leder Øyvind Johannessen som kompletterte pallen med en tredjeplass.

I januar 2018 startet den femte sesongen av cupen, og formel 1 er tatt med som supportklasse.

Vinneren av hvert løp får 75 poeng, 74 poeng til nummer to, 73 til nummer tre osv.. Dersom noen til slutt ender opp på samme poengsum, er det resultatet i den siste runden som vil avgjøre. Det vil i hovedsak kun være premiering på finalen, og her vil alle som deltar være med i trekningen av premier, med like god mulighet for å vinne uansett hvilken sammenlagtplassering man har fått. Det vil være pokaler til topp 3 i cupen, og til noen som har utmerket seg i løpet av sesongen.

Formel 1 kjøres som enkle klubbløp uten premiering.