Knallstart på cupen

Fjerde juledag var det dags for det første løpet i cupen, i gamle Leira Skule hvor innebanen til Valdres Modellbilklubb befinner seg. 23 førere fra Valdres, Gol, Lillehammer, Gjøvik, Hønefoss, Lørenskog og Oslo hadde tatt turen, i tillegg stilte 8 biler til start i supportklassen 1:10 Touring Stock.

Det var flere førere som løpsdebuterte, og etter at første kvalifiseringsrunde var kjørt så man fort at her kom det til å bli mange kamper om de forskjellige plassene. Etter at de tre kvalifiseringsrundene var kjørt var det ikke mye som skilte førerne nedover på lista. TQ ble Tore Skarsethstuen fra Lørenskog MBK.

Etter at to finalerunder var kjørt, var det kun B- og C-finalene som var avgjort. Jon Rikard N. Sandum kjørte inn til seier i C-finalen i sitt første M-chassis løp etter å ha vunnet de to første finaleheatene med grei margin, før det i siste finalen ble en god kamp mot Knut-Torger Stensrud om den siste finaleseieren som til slutt endte i favør Jon Rikard. I B-finalen var det derimot gjevnere. Glenn Bråten tok seieren i de to første finalene etter å ha knivet lenge mot Even Ringvold. Bak disse to var det en tett kamp om de andre plassene i gruppa, og det var helt åpent før den siste finalen om hvordan plassene skulle tildeles.

I D-finalen stod Kai Roger Henriksen og Magnus Lyftingsmo med hver sin finaleseier før den siste finalen, mens Ole A. Flattum hadde en andreplass. Dermed var det helt åpent hvem som skulle ta seieren i D-finalen. De tre gutta fulgte hverandre tett gjennom den siste finalen, men det var til slutt Kai Roger som kjørte inn fem sekunder før Magnus, som hadde Ole rett bak seg.

A-finalen skulle ha enda mer spenning. Roy Bråten tok til slutt seieren i den første finalen etter at det hadde vært mange vekslinger i teten, og innen de drøye fire sekundene etter fulgte John Henning Østbye, Tore Skarsethstuen og Jonas B. Ramsrud. Like jevnt skulle det ikke bli i den andre finalen, der Roy fikk problemer med bilen, og Tore stakk av med heatseieren foran Jonas og John Henning. Dermed var det duket for en skikkelig finale, der alle de fire nevnte hadde mulighet til å ta seieren. Og spennende skulle det bli. Det vekslet en del i teten til det nærmet seg slutten, da klarte Tore å få et lite forsprang han tok godt vare på, og kjørte inn til sin andre heatseier. To og et halvt sekund bak fulgte Jonas og Roy, som vekslet posisjoner flere ganger den siste runden, og kjørte side om siden over mållinja. Jonas tok andreplassen 26 hundredeler foran Roy, muligens på grunn av transponderen plassert tre-fire centimeter lenger fram i bilen enn Roy. John Henning fulgte etter en drøy runde bak. Tross to andreplasser til Jonas, var det Roy som tok andreplassen totalt etter sin seier i det første finaleheatet.

I supportklassen Touring Stock var det Dag Erik Kristoffersen som til slutt tok seieren etter å ha vunnet de to siste finaleheatene, etter at Børge Haug hadde tatt seieren i det første finaleheatet. John Henning som stilte i begge klassene tok tredjeplassen.

Alle resultatene er å finne her. Mesteparten av finalene ble filmet, og kan ses her.

Neste runde i cupen går på GTL RC-klubb sin bane på Bondelia i Gjøvik senere i januar.

Dette innlegget ble publisert i Løpsrapport. Bokmerk permalenken.