Oppsummering fjerde runde

19 førere møtte opp på Harestua for å kjøre fjerde runde i cupen hos Hadeland RC-Senter.

Det ble en fartsfylt dag i lokalet som normalt huser mer saktegående biler. Nytt for førerne i denne runden var en nokså liten bane, uten rette strekker. I tillegg tillates ikke dekksmøring på banen hos Hadeland RC-senter, så det ble noen nye utfordringer som førerne fikk bryne seg på. Øyvind Danielsen fra vertsklubben var nykommeren i cupen denne runden, og i tillegg stilte klubbkameratene Kenneth, Frank og Arne Gunnar som hadde ligget i hardtrening de siste ukene.

Roy satte standarden i første kvalifiseringsomgang, et heat som holdt resten av kvalifiseringen, og tok med det sin andre strake TQ. All hardtreningen til Arne Gunnar kom til syne, og han kvalifiserte seg til sin første A-finale i cupen, og henviste klubbkamerat Kenneth til B-finalen. Bak Roy startet Jonas og Tore, Arne Gunnar og John Henning.

I D-finalen kjempet Øyvind, Jon Rikard og Kai-Roger om seieren etter to kjørte finaleheat, og det var til slutt den lokale nykommeren som tok siste finale og med det seieren etter jevn og god kjøring.

C-finalen ble et oppgjør mellom Hønefoss og Gjøvik. Ingen kunne true Petter som kjørte inn til seier i alle tre finaleheatene. Bak han fulgte Ole, og dermed var det Hønefoss som dro i land duellen mot Gjøvikgutta i C-finalen.

Det ble en lokal duell i B-finalen, mellom Kenneth og Frank. Sistnevnte hadde virkelig fått fart på bilen, med banerekord fra kvalifiseringen (som holdt seg ut løpet), og kjørte inn til det som skulle bli den første finalerundens tredje beste heat og vant med det første finaleheat i B-finalen. I det andre finaleheat forsvarte Kenneth sitt startspor, og det var med det spenning om hvilke av disse to som skulle stikke av med seieren i B-finalen. Kenneth holdt hodet kaldt, mens det ble for mange feil for Frank i den siste finalen, dermed vant Kenneth B-finalen foran Frank.

I forrige runde var det ikke alt som stemte for Tore som hadde vunnet de to første cuprundene, men som da endte opp på femteplass. At revansjelysten var tilstede var det liten tvil om, og fra tredje startspor gikk han hardt ut, og kjørte inn til en relativt klar seier i det første finaleheatet, foran Jonas og Roy. Det andre finaleheatet ble en 8 minutters fight mellom Tore og Jonas, der sistnevnte til slutt dro i land heatseieren noen sekunder foran Tore. Roy fikk det ikke helt til å stemme, og kjørte inn sist i finaleheatet. Dermed var det klart at vi skulle få en ny cupleder etter den fjerde runden, men skulle det bli Jonas eller Tore? I det tredje finaleheatet hadde Roy funnet tilbake til taktene fra kvalifiseringa, og kjempet en stund med Tore om heatseieren etter at Jonas hadde gjort for mange feil og blitt hektet av tetstriden. Tore var den som holdt hodet kaldest, og med minimalt med feil kjørte han inn til heatseier og med det seier i cupens fjerde runde, og tok tilbake ledelsen i cupen.

Den siste cuprunden går på Leira hos Valdres MBK lørdag 12. april, og her blir det premieutdeling med mange flotte premier.

Alle resultater fra runde fire er å finne her. Bilder og video ligger under Media.

Dette innlegget ble publisert i Løpsrapport. Bokmerk permalenken.

1 svar til Oppsummering fjerde runde

  1. Tore sier:

    Må bare få takke for en bra gjennomført cup, gleder meg allerede til høsten 🙂
    Morsomt å lese oppsummeringene også.

    Tore

Det er stengt for kommentarer.