Tidenes første Minicupvinner er kåret

Avslutningen på den første Minicupsesongen i historien gikk av stabelen på gamle Leira skule hos Valdres Modellbilklubb, der hvor cupen også startet.

23 førere startet påsken med finalekjøring i Valdres. Pål Ramsrud var nykommeren denne runden, og med det har det kommet til nye folk i hver runde. Kampen om sammenlagtseiren stod mellom Tore, Roy og Jonas, men siden Roy dessverre ikke hadde mulighet til å delta på finalen var det de andre to som måtte ta fighten alene.

Tore åpnet sterkt og var i en egen klasse etter første kvalifiseringsrunde, to runder foran Jonas, André og Kenneth. Etter å ha myknet bilen litt gikk det bedre for Jonas i andre kvalifiseringsrunde, men enda bedre gikk det for André som klatret opp til andreplass på kvalifiseringslista. Tore forbedret seg også, og med en drøy runde ned til André og Jonas hadde han et godt grep om TQ før den siste kvalifiseringsrunden. Der klarte ikke André å forbedre seg ytterligere, derimot gjorde Kenneth det og slo André sitt beste heat fra forrige runde med ett tidel. Et par småjusteringer til på bilen til Jonas og han var nå kun sekunder bak Tore som beholdt beste kvalifiseringsresultat og med det startet først i finalen.

I D-finalen var det den lokale ungdommen Ã…smund som gjorde rent bord og tok alle tre finaleheatene. I C-finalen var det også avgjort etter de to første finaleheatene. Med to gode og jevne heat var det Geir som stakk av med seieren her. Jon Rikard, som fikk problemer med motoren under oppvarminga til det første finaleheatet, kom tilbake med ny motor og vant det siste finaleheatet, og tok med det andreplassen i C-finalen.

I motsetning til de to lavere finalene, var det spenning helt inn til de siste rundene i B-finalen. Espen Juven og Kai-Roger vant de to første finalene, og med Petter som kjørte inn til to andreplasser var det helt åpent mellom disse tre før det siste finaleheatet. Etter en dårlig start på heatet, fikk etter hvert Espen god fart på bilen, satte heatets beste rundetid og kjørte inn til seier og vant med det B-finalen noen sekunder foran Kai-Roger.

A-finalen skulle også bli spennende til siste runde var kjørt. Det var vekslinger i teten underveis, men til slutt var det Tore som dro i land seieren i det første heatet, snaue sekundet foran Jonas og drøye seks sekunder foran Kenneth. André var også med i fighten om en topplassering, helt til han fikk motortrøbbel og måtte bryte like før slutt. Den andre finalen skulle ikke bli noe mindre spennende. Kenneth klarte ikke helt å følge opp den gode kjøringa fra det første heatet, og André, nå med ny motor, snappet med det tredjeplassen i heatet. Tore og Jonas fightet bra i starten til Tore gjorde et par småfeil, noe som ga Jonas en liten luke som han tok vare på, og kjørte inn til seier i det andre heatet drøye fire sekunder foran Tore. Siden Tore dårligst kunne bli nummer to, var han nå klar som vinner av Minicupen 2013/2014, men det var enda knyttet spenning til hvem som skulle stikke av med seieren i den siste cuprunden. Mens det var Tore og Jonas som knivet om seieren, var det Kenneth og André som kjempet om den siste pallplassen. Finalen startet uhyre jevnt, og Jonas lå limt i hekken til Tore og ventet på en mulighet til å komme forbi. På den 17. runden kom Tore litt for langt ut i en sving, og Jonas smatt forbi på innersiden. Tore gav seg ikke med det, og hang seg på. Etter de 21 første rundene skilte det kun 3,6 hundredeler i det de kjørte inn i runde 22, Jonas med gjennomsnittlig rundetid på 9,734 sekunder og Tore 9,736. I den 22. runden gjorde Tore nok en liten feil, og tapte ett sekund til Jonas. Begge kjørte fort og satte sine raskeste runder for dagen i den siste halvdelen av finalen, men Jonas gjorde ingen feil og kjørte til slutt inn til seier i det siste heatet to sekunder foran Tore, og vant med det sitt første løp i Minicupen. André vant kampen om tredjeplassen og henviste Kenneth til fjerdeplassen.

Premier

Sammenlagt i cupen var det som nevnt Tore som gikk seirende ut, ett poeng foran Jonas. Siden Roy ikke var med på finalen var det John Henning som tok tredjeplassen, poenget foran André. Kenneth har forbedret seg mye siden han kom inn i cupens andre runde, og med stadig bedre kjøring var det han som tok femteplassen. Flere nedover på lista har vist god forbedring, og neste sesong ligger an til å bli veldig spennende med mye spenning og enda flere og tettere fighter.

Blant premiene man som deltaker i cupen kunne vinne, var det karosserier, batterier, hjulsett, servo, dekksmøring, motor, lader, radio og hovedpremien en ny M05, samt diverse annet småtteri. Etter at alle hadde mottatt minst en premie hver, var det til slutt Tore som ble trukket ut til den heldige vinneren av en ny bil.

Alle resultater fra finalen er å finne her.